September 19, 2007



Sayin Nevzat Erdemir,

2006 ODTU mezunu bir ogrenci olarak su anda egitimimi
Amerika Birlesik Devletleri'nde George Washington
Universitesi'nde surduruyorum. Ayni zamanda bir
hukukcunun ogluyum. Hrant Dink'in vahsice
katledilmesine ovguler duzen bir siiri ve klibi oven
sozlerinizi gazetelerden uzuntuyle takip ettim.
Uzulerek soylemeliyim ki, Izmir gibi cagdas bir sehre
ve hukukcu kimligine hic ama hic yakismayan bir
durusunuz var. Bunu sadece bu sozlerinize dayanarak
degil, baronuzun insan haklari icin calisan birimini
lagvettiginiz icin de soyluyorum.

Eger Turkiye'yi gercekten cok seviyorsaniz sunu da
bilmenizi isterim: Ulkemden binlerce kilometre uzakta
Ismail Turut ve benzeri fasist adamlarin, siz ve
arkadaslariniz (Kerincsiz vs..) gibi hukukcularin
eylemleri, demecleri ozgur, demokratik, sosyal bir
Turkiye isteyenleri utandiriyor.

Umarim Ege'nin incisi Izmir, bir gun ozgurlukcu,
cagdas bir baro baskanina kavusur da katilleri,
irkcilari ve fasistleri oven sizleri kotu bir gecmis
olarak hatirlariz.

Saygilarimla,

Kivanc Ozcan

Not: Bu yaziyi soz konusu baro baskanina gonderdim ama e-posta kutusu dolu oldugu icin iletilemedi. Bu yuzden sitemde yayinliyorum.

3 comments:

Anonymous said...

ızmır baro baskanı hakkında yazmıs oldugunuz yazı uzerıne!
odtu mezunu olmus olmanız,amerıkada yasıyor olmanız tanımadıgınız bır ınsanı teknolojık aletlerı kullanarak karalamanız hakkını vermez.bır kısı hakkında yorum yaparken o ınsanın yazdıgı makale,kıtap v.b yayınlarını bıraz olsun okumus olmak gereklı degılmı sızce?turkıyeden bırkac kısının doldurusuyla,satılmıs medyanın yalan yanlıs yanlı bır haberıyle ofke kusmak onurlu bır TURK GENCINE yakısmıyor!!!!adresınızı atarsanız sıze okumanız ıcın bırseyler yollayalım okuduklarınız pek yeterlı olmamıs sanırım.........!

Anonymous said...

kıvanc özcan dikkatine!
size izmir baro baskanı nevzat erdemir'in yazmıs oldugu ESBASKANA SUC DUYURUSU adlı kıtabın 121.sayfasında yeralan su satırları okumanızı''BILGI SAHIBI OLDUKTAN SONRA''fıkır yurutmenızı onerırım;
Hakkari ve Semdinli'de dıs odakların baslattıkları büyük provakasyonun Ankara'daki Danıstay2.daire Baskan ve üyelerineyönelik katliam girisimi,Trabzon'da islenen rahip cinayeti,İstanbul'da islenen Hrant Dink cinayeti ile devam ettigi görülmektedir.Bu saldırının ABD yapımı Glock marka silahlarla islenmesi raslantı sayılmamalıdır.bu olgu olayların tek merkezden planlandıgını ve yönlendirildiginiortaya koymaktadır.Tetigi kimin cektigi önemli degil.Önemli olan kimin cektirtigidir.Bir hukuksal olay hakkında saglıklı yargıya varılması onun bir bütün olarak degerlendirilmesine baglıdır.Türkiye'de üzerinde oynanan oyunlar,bir bütün olarak degerlendirildiginde bunların tek merkezden planlanıp yürürlüge konuldugu anlasılmaktadır.
Özellikle Hrank Dink cinayetinde;katil zanlısının ifadesinin alınmasından sonra emniyette eline Türk B ayragı tutusturulmasının arkasında M.Kemal Atatürk'ün özdeyisinin bulundugu panonun önünde fotograf cektirilmesi,cekilen fotografın ABD'ye satılan TGRT'ye ve bu ülkenin güdümündeki diger bütün medya kanallarına anında servis yapılması,senaryonun sahibi ve büyüklügünü gösteren bir ibret tablosudur.''
GÜNES BALCIKLA SIVANMAZ!ANLAYANA...

Kivanc said...

1) Ulkemi ilgilendiren konularda her turlu elestiri yapma hakkina sahibim. Yasal cercevede her turlu olanagi kullanarak bu hakkimi sonuna kadar kullanirim. Derdim elestirdigim insanin kisiligi ile degil, soylemleriyledir.

2) Bir baro baskaninin bir cinayeti oven sarki icin "Yurtsever duygulan şiirle, şarkıyla dile getirmek kutlanması gereken bir davranıştır" demesini elestirmek ve buna tepki gostermek onurlu bir insanin yapmasi gereken bir davranistir. "Satilmis medya" lafiniza da takildim ayrica. Agziniz bozuk tamam ama hangi medya satilmis acaba? Baro baskaniyla ilgili haberi butun gazeteler yazdi. Butun televizyonlar verdi. Acaba hangisi satilmis? Sizin begenmediginiz her sey, herkes satilmis olmasin? Cok yalnizlik verici bir durum olmali.
Bir de onurlu olmanin milliyeti yoktur beyefendi, hatirlatirim. Damardan milliyetcilik gosterilerine alistik artik.

3) "adresinizi atarsanız sıze okumanız ıcın bırseyler yollayalım okuduklarınız pek yeterlı olmamıs sanırım.........!" cumlesiyle biten bir yaziya verilecek cok fazla bir cevabim yok.

4) Basimiza gelen her felaketten sonra sucu dis odaklara atmak ve komplo teorileri uretmek yerine olaylara baska bir acidan bakmayi denemek yararli olacaktir. Cinayetler Glock marka silahla degil de Rus yapimi kalesnikofla islenseydi saldiriyi Rusya mi yapti diyecektiniz? Evet bir konuda haklisiniz. Tetigi kimin cektigi onemli degil. Cektirene bakmak lazim. Sanirim farkli yerlere bakiyoruz.

5) Emin olun, ozgurluklere onem veren, insan haklarini koruyan, bireyi ezmeyen bir Turkiye'de sizler de mutlu olacaksiniz.

Kış dönümü...

Yılların ardından… bir merhaba – uzaklarda kalan kendime de! İçtenlikle...   Yazarım belki bundan böyle. Kapattığım kapılar açılır, küfleri ...