October 10, 2009

tiramusu, mastic pudding ve Filintstones

Konser salonuna girdigimizde sahnenin los isiklarinin altinda birazdan salonu dolduracak olan seslerin sahipleri bizi karsiladi: Piyano, davul ve kontrbas....

Buket'le Denizli'ye hakim bir "tepe"de yedigimiz hafif, keyifli bir yemekten sonra aksamustunun serinligini ve aksamin ilk isiklarini guzel birer kahveyle karsiladik. Sonra ver elini konser salonu.



Yerimizi aldiktan bir sure sonra kendimizi Kerem Gorsev'in piyanosuna, Ferit Odman'in davuluna ve Kaan Yildiz'in kontrbasina teslim ettik. Tamamen dolu bir salonda yukselen muzige, tutulan ritmler ve gulumseyen yuzler eslik etti. Gorsev'in Diversion isimli albumunden caldigi parcalar beni kaportacilarin cekic seslerine ve Izmir kordonda bir aksamustune goturdu. Mastic Pudding ve Tiramusu isimli sarkilar gercekten dinlemeye degerdi. Yaklasik bir bucuk saat suren jazz konserinden sonra bu muzigin bana neler hissettirdigini sorsalar soyle cevaplardim:
Hayat ne kadar fazla farkli sesi ve yasam bicimini icerirse o kadar guzel, o kadar zengin ve o kadar yasanmaya degerdir.

Simdi bu yaziyi bitirip mac'imi cantama koyduktan sonra hayatimdaki sesleri cogaltmaya ve yeni yasam bicimlerini tanimaya gidecegim. Aklimda biraz Tiramusu, biraz Mastic Pudding, biraz da Filintstones olacak... Hoscakal Turkiye.

Kivanc

(havaalani-Izmir)

No comments:

Kış dönümü...

Yılların ardından… bir merhaba – uzaklarda kalan kendime de! İçtenlikle...   Yazarım belki bundan böyle. Kapattığım kapılar açılır, küfleri ...